Uroslista

Jalostustoimikunnan ylläpitämälle uroslistalle kerätään uroksia.

Uroslistan tarkoitus on auttaa kasvattajia löytämään jalostuskäyttöön tarjolla olevia uroksia. Listalle voi ilmoittaa koiran, joka täyttää rotuyhdistyksen jalostussuositukset. Uros voi olla uroslistalla niin kauan, että se on saanut kolme pentuetta.

Uroslistalla olevien koirien omistajien yhteystiedot saa pyytämällä jalostustoimikunnalta, jalostus(at)pihakoirat.net ellei niitä ole ilmoittettuna uroksen tietojen yhteydessä.

Jos haluat päivittää uroslistalla olevan koirasi tietoja, ota yhteyttä webmasteriin, webmaster(at)pihakoirat.net

Jalostukseen toivotaan käytettävän mahdollisimman tervettä ja hyväluonteista urosta edellyttäen että, se täyttää jalostussuositukset ja PEVISA-ehdon.

Koska uros pystyy astumaan myös vanhemmalla iällä, niitä toivotaan säästettävän käytettäväksi jalostukseen myös myöhemmin.

Uroksen omistajalla on aina päätösvalta uroksensa käytöstä. Urosta ei tulisi antaa huonokuntoiselle tai luonteeltaan epätyypilliselle nartulle. Hänen tulee varmistaa, että astutettava narttu täyttää jalostusyksilön vähimmäissuositukset. Uroksen omistajan toivotaan olevan myös rehellinen ja poistavan jalostuksesta koiran, jos se jättää pentuihinsa merkittävästi jotain sairautta tai virhettä

Ilmoitus uroslistalle

Varmistathan, että uroksen sekä nartun terveystutkimustulokset ovat voimassa ennen astutusta! Voimassaolevat terveystutkimustulokset löydät Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä. 

Tietojen oikeellisuus uroslistalla on uroksen omistajan vastuulla.