Suomen Tanskalais-ruotsalaiset pihakoirat ry:n valintasäännöt agilityn SM-joukkuekilpailuun

1. Yhdistys maksaa joukkueiden osallistumismaksut sekä edustuspaidat. Mahdollisista matka- ja majoituskustannuksista joukkueen jäsenet vastaavat itse.

2. Joukkueet muodostetaan 3-luokassa kisaavista koirakoista, joiden omistaja/ohjaaja on Suomessa asuva Suomen Tanskalais-ruotsalaiset pihakoirat ry:n jäsen.

3. Joukkueen koko on enintään neljä (4) koiraa ja yksi (1) varakoira. Joukkuekilpailuun voi kuitenkin osallistua myös minimissään kolmen (3) koiran joukkueella, sillä joukkueen tulokseen lasketaan kolmen parhaan koirakon tulokset.

4. Mikäli hakijoita joudutaan karsimaan etusijalla ovat koirat, joilla on koossa SM-yksilökilpailuun vaadittavat 0-tulokset.

Lisäksi tarkastellaan koirakoiden kahden edellisen kilpailukauden kilpailumenestystä ja tulosvarmuutta. Joukkueeseen valitaan koirakot, joilla on eniten hyväksyttyjä kilpailusuorituksia suhteessa osallistuttujen kilpailuiden määrään. Karsinnassa joukkuepaikasta ei huomioida pelkästään 0-tulosten määriä, sillä kaikilla koirakoilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia kilpailla kilpailukauden aikana alueellisesti.

Mikäli ensisijaisilla karsintakriteereillä ei saada tehtyä eroa koirakoiden välillä, valitaan joukkueeseen se koirakko, jolla on enemmän 0-tuloksia kuluvana kilpailuvuotena. Jos tilanne on edelleen tasan, valitaan koirakko, jolla on enemmän 0-tuloksia agilityradalla.

5. Suomen Tanskalais-ruotsalaiset pihakoirat ry:n joukkueeseen voi hakea laittamalla sähköpostia harrastuslaji- ja koetoimikunnalle osoitteeseen harrastus@pihakoirat.net otsikolla ”Agility SM”. Kerro sähköpostissa missä säkäluokassa kilpailette, koiran virallinen nimi sekä kutsumanimi ja rekisterinumero.

6. Harrastuslajitoimikunta vahvistaa joukkueet ja ilmoittaa SM-joukkueeseen valituksi tulemisesta.

7. Joukkueeseen valittujen tulee toimittaa välittömästi kirjallinen lupa omalta seuraltaan osallistumisestaan Suomen Tanskalais-ruotsalaiset pihakoirat ry:n joukkueeseen ja vahvistaa sitovasti ilmoittautumisensa.

8. Harrastuslaji- ja koetoimikunnan edustaja tai muu nimetty henkilö huolehtii joukkueen ilmoittamisesta kilpailuihin.