Jäsenlehti Pihaus

Pihauksen toimitus

Päätoimittaja: Jamina Satamo
Taittajat: Elisa Heleä, Riina Nousiainen, Jamina Satamo ja Anton Satamo
Toimittajat: 

Kiinnostaisiko kirjoittaa pihaukseen?

Pihauksen toimitukseen kaivataan uusia kirjoittajia! Ole yhteydessä, jos sinua kiinnostaisi lähteä mukaan porukkaan tekemään lehteä! Mukaan voi lähteä ihan kuka vain, ei vaadita vuosien kokemusta, kunhan kiinnostusta vain löytyy :)

Laita postia osoitteeseen pihaus@pihakoirat.net

Jäsenlehti Pihaus ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ja se lähetetään kaikille rotuyhdistyksen varsinaisille jäsenille. Pihauksessa on tietoa ja raportteja yhdistyksen tapahtumista, pihakoirien esittelyjä, tietoa pihakoirasta rotuna ja viihteellisempää materiaalia kaikkien pihisten ystävien iloksi.

Pihaus toimitetaan lehden ilmestyttyä postitse kaikille varsinaisille jäsenille yhdistyksen jäsenrekisteriin merkittyyn osoitteeseen. Lehteä ei toimiteta jäsenille, joiden jäsenmaksu on yli kolme viikkoa myöhässä säännöissä määrätystä räpäivästä. Jos et ole saanut lehteä, niin tarkistathan, että osoitteesi on oikein ja jäsenmaksu maksettu ajallaan. Jäsenmaksulaskut lähetetään kunkin kalenterivuoden ensimmäisen Pihauksen mukana tai muuten samaan aikaan. Muuttaessasi huomaathan, että Postin tarjoama maksuton uudelleenohjaus ei koske ns. yleispalveluvelvoitteen ulkopuolisia tuotteita, kuten esimerkiksi aikakauslehtiä, jollaisena Pihauskin postitetaan. 

Aineiston jättöpäivät 2024

1/2024  1.2. - lehti ilmestyy helmikuussa
2/2024  15.4. - lehti ilmestyy toukokuussa
3/2024  12.8. - lehti ilmestyy syyskuussa
4/2024  4.11. - lehti ilmestyy joulukuussa

Pihauksen aineisto toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen: pihaus@pihakoirat.net

Tekstit tulee toimittaa RTF- tai DOC-tiedostona.

Mikäli lähetät useampia suuria tiedostoja tai kuvia käytä lähettämiseen WeTransferia, Dropboxia, OneDrivea tai Google Drivea apunasi.

Materiaalin lähettäminen jäsenlehteen

Me Pihauksen toimituksessa otamme mielellämme vastaan valmiita juttuja ja kuvia esimerkiksi ulkomaisilta näyttely- ja kilpailureissuilta. Voit lähettää myös juttuideoita aiheista, joista pidät tärkeänä tai joista haluaisit lukea.

Saavutuksia -palstalla julkaistaan kuvien kera jäsenten tanskalais-ruotsalaisten pihakoirien saavutuksia muun muassa näyttelykehissä ja harrastuskentillä, kuten valioituminen, koulutustunnuksen saavuttaminen, valmistuminen hyötykoiraksi sekä saavutukset lajeissa, joiden tuloksia ei tallenneta Kennelliiton jalostustietojärjestelmään.

Lähetät ideasi ja/tai juttusi osoitteeseen pihaus@pihakoirat.net.

Kaikki julkaistava aineisto on lähetettävä sähköisessä muodossa toimitukseen. Lehteen tulevat ilmoitukset tulee lähettää toimitukseen sellaisessa muodossa ja koossa kuin niiden on tarkoitus näkyä lehdessä.
Tekstit tulee lähettää RTF- tai Word -tiedostoina, jolloin ne ovat suoraan kopioitavissa taitto-ohjelmaan eikä toimituksen tarvitse näin ollen kirjoittaa uudelleen jo kertaalleen kirjoitettua tekstiä. Kirjoituksia voidaan muokata ja lyhentää tarpeen vaatiessa. 

Kuvien tulee olla käsittelemättömiä ja muokkaamattomia JPG- tai TIFF-tiedostoja. Riippuu sivun taitosta ja muista tekijöistä, miten lehden taittaja kuvia käsittelee. Kuvat on hyvä lähettää pakkaamattomina.

Kuvatiedoston nimessä tulee olla sekä kuvaajan että kuvassa esiintyvän koiran nimi. Älä siis ilmoita kuvaajan/koiran tietoja erikseen sähköpostilla, vaan nimeä tiedosto valmiiksi näillä tiedoilla. Kuvassa olevan koiran nimi näkyy kuvassa vain, mikäli kuva on nimetty koiran mukaan.

Seuraavan lehden aineiston viimeisen toimituspäivän jälkeen toimitettu aineisto siirtyy automaattisesti seuraavaan numeroon. Mikäli materiaalia tulee lehteen runsaasti, pidättää lehden toimitus oikeuden siirtää osan jutuista seuraavaan numeroon. Kun toimit nopeasti ja aikataulussa on siis todennäköisempää, että juuri sinun juttusi julkaistaan seuraavassa Pihauksen numerossa!

Lehden juttujen kirjoittajat vastaavat itse artikkeliensa sisällöstä. Tekstit eivät edusta yhdistyksen virallista kantaa, ellei toisin mainita.