Vuoden koira -kilpailusäännöt

STRP RY:N VUODEN KOIRA – KILPAILUJEN YLEISOHJE

(Hyväksytty yhdistyksen kokouksessa 23.3.2024)

Tämä yleisohje koskee kaikkia Vuoden Koira -kilpailuja.

  1. Pisteet lasketaan kalenterivuosittain (1.1–31.12.). Koiran tulokset on saavutettava sen kalenterivuoden aikana, jonka vuoden kilpailu on kyseessä. Kilpailuun osallistutaan Suomessa saaduilla tuloksilla.
  2. Vuoden koira -kilpailujen lajikohtaiset ohjeistukset ja pisteenlaskukaavat päätetään hallituksen päätöksellä. Ohjeet julkaistaan yhdistyksen kotisivuilla.
  3. Pisteet täytetään yhdistyksen kotisivuilta löytyvään lomakkeeseen. Muista liittää mukaan kopio koe/kilpailukirjasta.
  4. Kilpailuihin voi osallistua koira, jonka omistaja tai ohjaaja on Suomessa vakinaisesti asuva Suomen Tanskalais-ruotsalaiset pihakoirat ry:n jäsen. Koiran tulee asua vakituisesti Suomessa.
  5. Koiran omistaja/ohjaaja tai Vuoden Kasvattaja – kilpailussa kasvattaja laskee itse pisteensä kuluneelta vuodelta (pisteenlaskukausi) ja tulokset pisteineen kilpailuvuotta seuraavan tammikuun loppuun (31.1.) mennessä kilpailun ohjeistuksessa ilmoitetulla tavalla. Myöhästyneitä tai puutteellisia tuloksia ei huomioida.
  6. Lajin Vuoden koira on se, jolla on lajikohtaisesti suurin pistemäärä. Pisteiden mennessä tasan yhdistyksen hallitus päättää voittajan sen perusteella, miten pisteet on saatu esim. rodun erikoisnäyttelyn sijoitus tai sm kilpailun sijoitus, ellei muuta ole lajikohtaisesti ilmoitettu.
  7. Vuoden koira -kilpailun tulokset julkaistaan yhdistyksen virallisissa kanavissa kilpailun päätyttyä.
  8. Hallitus voi muuttaa Vuoden Koira -sääntöjä, mutta säännöt eivät voi muuttua kesken vuoden. 

HUOM! Kaikkien kilpailujen osa-alueiden pisteytys tarkistetaan ja päivitetään tämän vuoden 2024 aikana. Tammikuussa 2025 osallistutaan kilpailuun uusituilla säännöillä.

Tulosten lähettäminen

Kaikki tulokset tulee lähettää seuraavan vuoden tammikuun viimeiseen päivään mennessä

Agilitytulokset
Kopio kilpailukirjasta ja koiran omistajan yhteystiedot sähköpostilla: harrastus@pihakoirat.net 

Näyttelytulokset
Ilmoita tarvittavat pistetiedot (näyttelyn tyyppi, aika, paikka, tuomari, saatu pistemäärä) ja koiran omistajan yhteystiedot sähköpostilla:  nayttely@pihakoirat.net

Harrastus- ja vainukoiratulokset
Tulokset (pistelaskelma sekä kopiot kilpailukirjoista/arvosteluista)  sähköpostilla: harrastus@pihakoirat.net