Pentulista on uudistunut

29.5.2023

Yhdistyksen pentuvälitys toimii jatkossa Suomen Kennelliiton tarjoaman Pentulistan kautta. Pentulista löytyy osoitteesta pentulista.kennelliitto.fi  ja lista löytyy myös upotettuna yhdistyksen nettisivuilta osoitteesta www.pihakoirat.net/jalostus/pentulista.

Kennelliiton Pentulistalle kasvattajat itse tallentavat tiedot palveluun pennuistaan ja vastaavat tietojen oikeellisuudesta. Vain kasvattajasitoumuksen allekirjoittaneet kasvattajat voivat laittaa pentueen Kennelliiton pentulistalle. Sivuilla näkyvät kasvattajan nimi ja postitoimipaikka. Pentuekohtaisissa tiedoissa näytetään tiedot kasvattajasta, tietoja rodusta, perustiedot pentujen isästä ja emästä, tiedot pennuista sekä niiden sukutaulun kuusi sukupolvea. Lisäksi palvelusta voi tarkastella pentujen isän ja emän terveystiedot, koetulokset sekä näyttelytulokset. Palvelu näyttää myös pentueen isän ja emän aiemmat pentueet ja niiden terveys- ja muut tulokset.

Pennunostajan on myös helppo tarkistaa millaisia vaatimuksia pentujen rekisteröimiseksi on ja millaisia terveystuloksia pentueiden vanhemmilta vaaditaan. 

Jokainen pentueilmoitus sisältää kohdan, josta näkee helposti pentuerekisteröinnin tilanteen aina
tunnistusmerkinnästä, rekisteröintiin ja rekisteröintimaksun maksamiseen. Tämän lisäksi Kennelliitto tarkistaa rekisteröinnin edetessä täyttääkö pentulistalle ilmoitettu pentue rodun voimassa olevan PEVISA-ehdon ja rotuyhdistys puolestaan tarkistaa täyttääkö pentue voimassa olevat jalostussuositukset.

Ohje pentuilmoituksen tekemiseen on myös julkaistu.