Kasvattajalistan ulkoasu uudistuu

17.1.2023

Tammikuusta 2023 alkaen yhdistys tarjoaa kasvattajalistalla oleville kasvattajille kennelruudun sekä nettisivuilla että jäsenlehti Pihauksessa. Kasvattajaruutu on personoitavissa omannäköiseksi käyttämällä erilaisia perusfontteja, värejä ja muita elementtejä kuten esimerkiksi kennelin logoa.

Kennelruudun koko lehdessä on 45 x 75 mm ja se on pystymallinen ilmoitus.

Kennelruudun voit suunnitella helposti ilmaisella Canva-sovelluksella, joka on selainpohjainen (vaatii kirjautumisen). Käytä suunnitteluun valmista mallipohjaa, jonka löydät TÄÄLTÄ. Valmis kennelruutu tulee ladata JPG-kuvatiedostona ja kuvan resoluution tulee olla vähintään 300 dpi. Käyttäessäsi Canva-sovelluksen ilmaista perusversiota on JPG-tiedosto oletusarvoisesti resoluutioltaan riittävä.

Mikäli kasvattaja ei toimita personoitua kasvattajaruutua kasvattajalistalle, tehdään kasvattajalle vakiomallinen kasvattajaruutu niillä tiedoilla, jotka kasvattaja on kasvattajalistalle ilmoittanut.

Esimerkki vakiomallisesta kennelruudusta lehden ja nettisivujen kasvatajalistalla.

Ohjeita kennelruudun suunnitteluun ja aineistoin toimittaminen:

  • Käytä perusfontteja sekä perusvärejä
  • Vähimmäisfonttikoko on 8pt
  • Kiinnitä erityistä huomiota fontin luettavuuteen
  • Lisää halutessasi kennelin logo tai muu graafinen elementti
  • Pyri yksinkertaiseen ja selkeään ulkoasuun
  • JPG-kuvatiedosto, min. 300 dpi

Aineiston toimittaminen:

Kasvattajalistalle tuleva käyttövalmis kennelruutu tulee toimittaa sähköpostilla JPG-kuvatiedostona osoitteeseen pihaus@pihakoirat.net jäsenlehti Pihauksen aineistojen DL-aikataulun mukaisesti. Aikataulun löydät täältä.

Vuoden 2023 ensimmäisen lehden aineisto DL on 1.2.2023!

Samaa aineistoa käytetään sekä jäsenlehden että nettisivujen kasvattajalistalla. Kasvattaja vastaa kennelruudun suunnittelusta ja sisällön oikeellisuudesta.

Kennelruudun tulee sisältää vähintään seuraavat tiedot: kennelnimi, kasvattajan etu- ja sukunimi, paikkakunta, puhelin ja/tai sähköpostiosoite sekä valinnaisena nettisivujen osoite.

Kirjoita nettisivujen osoite muodossa www.kennelnimi.fi

Facebook-sivujen ja ryhmien osoitteet suositellaan muuttamaan Facebookin asetuksista sellaisiksi, että ne ovat mahdollisimman lyhyitä ja selkeitä. Esimerkiksi muotoon www.facebook.com/ groups/kennel tai www.facebook.com/kennelnimi. Pitkistä numerosarjoista koostuvia osoitteita kuten www.facebook.com/profile.php?id=12345678910123 tulisi välttää, sillä niiden asemointi kennelruutuun on hankalaa ja luettavuus kärsii

Instagram-sivujen tai muiden suljettujen alustojen osoitteita ei hyväksytä, koska alusta vaatii kirjautumisen eikä linkkien toimintaa ja sisältöä pystytä tarkastamaan.