Kasvattajapäivä 2023

Suomen Tanskalais-ruotsalaiset pihakoirat ry järjestää KASVATTAJAPÄIVÄN Halikossa 1.4.2023 klo 13:30. Luennoitsijana Saija Tenhunen.

Päivän luentojen aiheena populaatiogenetiikka, sukusiitoksen hallinta ja indeksijalostus.Lisäksi keskustelua jalostussuosituksista, kasvattaja-pentulistasta sekä väreistä.

Ilmoittautumiset 19.3. mennessä: mia.satamo@gmail.com
HUOM! Kasvattajapäivä on vain yhdistyksen jäsenille ja on maksuton.

Luennoitsijan esittely: 

Perheessäni on aina ollut koiria ja olen kasvanut maalla eläinten parissa. Omana rotuna on ollut akita ja ensimmäisen oman akitan terveysongelmat saivat minut tutki maan, mistä nämä ongelmat johtuu omassa koirassani ja rodussa. Siitä lähti kiinnostus populaatio genetiikkaan ja erityisesti sukusiitoksesta johtuviin ongelmiin. Valmistuin agrologiksi vuonna 2016 ja kotieläinten jalostuksen & genetiikan maisteriksi vuonna 2018. Viimeiset neljä vuotta olen työskennellyt pohjoismaisten lypsykarjarotujen sukusiitoksen hallinnan parissa ja vuonna 2022 aloitin aiheeseen liittyen väitöskirja työskentelyn Tanskassa. Jalostusaiheisia luentoja olen pitänyt pienimuotoisesti koiraharrastajille vuodesta 2017 lähtien. Nykyiseen koiravahvuuteen kotona kuuluu kaksi eläkeikäistä, mutta sitäkin aktiivisempaa, akitaa.

kuva: Maikki Virtala