Rodun lopullinen hyväksyntä FCI-roduksi

8.8.2018

Kuva: Anton Satamo
Kuva: Anton Satamo

Tanskalais-ruotsalainen pihakoira on hyväksytty 5.7.2008 FCI:n väliaikaisesti hyväksyttyjen rotujen listalle. Nyt 10 vuoden koeaika on ohi ja rodulle anotaan lopullista FCI:n hyväksyntää.

Rodun kotimaiden yhdistykset Dansk/Svensk gårdhundeklub (DSGK) Tanskassa sekä Rasklubben för dansk-svensk gårdshund (RDSG) ovat yhdessä lähettäneet anomuksen sekä Tanskan (DKK) että Ruotsin (SKK) kennelliitoille kesäkuun lopulla anomusprosessin käynnistämiseksi FCI:n suuntaan.

FCI:n yleiskomitea on nyt nimennyt kaksi asiantuntijaa arvioimaan rotua. Arvioinnissa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota ulkomuodon homogeenisuuteen sekä temperamenttiin.

Heinäkuun lopulla DKK ja SKK ovat saaneet ilmoituksen FCI:stä, että rodun arviointi tapahtuu marraskuussa, 3.-4.11.2018 Tanskassa Herningin kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Lopullinen rodun hyväksyminen ei tapahdu vielä itse näyttelyssä, mutta arviointi sekä siinä tehtävät havainnot ovat osa anomusprosessia.

Lisätietoja aiheesta oheisista liitteistä, jotka on julkaistu ruotsiksi sekä englanniksi Ruotsin rotuyhdistyksen sivuilla 5.7. ja 7.8.2018.